Potpisan Aneks ugovora s Upravom Luke Zadar d.d.
Nakon štrajka i dva sudska procesa Sindikat prometa i veza Hrvatske potpisao je s Upravom Luke Zadar d.d. aneks kolektivnog ugovora!
SSSH poručuje Ministarstvu rada i poslodavcima
Neradni dan je dan kada se ne radi
Štrajk u sindikalnoj podružnici Luka Zadar!
Nakon neuspješnog postupka mirenja Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) pokreće štrajk
Primjena članka 315. b. KZ u gradskom i javnom linijskom prijevozu
U prostorijama Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Zagrebu održana je konferencija za novinare na kojoj su Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske (USVPRH) te Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) upozorili na neprimjenu članka 315.b Kaznenog zakona u gradskom i javnom linijskom prijevozu.
Novi Kolektivni ugovor vozače Liburnije d.o.o.
Završeni su višemjesečni pregovori između Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) s predstavnicima Grada Zadra
Radnici CESTE ŠIBENIK d.o.o.
Sporazum o prekidu štrajka u Cestama Šibenik d.o.o.
Drugi tjedan štrajka u CESTE ŠIBENIK d.o.o.
Značajno

Drugi tjedan štrajka u CESTE ŠIBENIK d.o.o.

Župan šibensko-kninski Marko Jelić nije se odazvao pozivu Sindikata prometa i veza Hrvatske i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske da primi štrajkački odbor CESTA ŠIBENIK d.o.o. na razgovor. Naveo je kako presuda koju je donio Županijski sud u Šibeniku njemu nije prihvatljiva i da čeka odluku na žalbu Vrhovnog suda.

Početak kolektivnih pregovora, socijalna pravda, poništavanje Pravilnika o radu koji je donijela Uprava i smjena direktora Roberta Miljkovića neki su od zahtjeva koje radnici od ovoga tjedna traže ispred ureda župana šibensko-kninskog.  

Mi ovaj štrajk ne želimo, želimo raditi i zarađivati, ali nas je na ovakav potez natjeralo ponašanje naših nadležnih. Donijeli su pravilnik prema kojem nam je zajamčeno svega 70 posto osnovne plaće, a ponuđeni su nam i trodijelni ugovori o radu prema kojima bi jedan čovjek trebao raditi na tri radna mjesta. S druge strane, ne žele sjesti za isti stol i ne žele početi kolektivno pregovaranje čime su nas prisilili na štrajk, izjavio je Zoran Palinić, predsjednik Radničkog vijeća Cesta Šibenik. 

SSSH