Potpisan Aneks ugovora s Upravom Luke Zadar d.d.
Nakon štrajka i dva sudska procesa Sindikat prometa i veza Hrvatske potpisao je s Upravom Luke Zadar d.d. aneks kolektivnog ugovora!
SSSH poručuje Ministarstvu rada i poslodavcima
Neradni dan je dan kada se ne radi
Štrajk u sindikalnoj podružnici Luka Zadar!
Nakon neuspješnog postupka mirenja Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) pokreće štrajk
Primjena članka 315. b. KZ u gradskom i javnom linijskom prijevozu
U prostorijama Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Zagrebu održana je konferencija za novinare na kojoj su Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske (USVPRH) te Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) upozorili na neprimjenu članka 315.b Kaznenog zakona u gradskom i javnom linijskom prijevozu.
Novi Kolektivni ugovor vozače Liburnije d.o.o.
Završeni su višemjesečni pregovori između Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) s predstavnicima Grada Zadra
Radnici CESTE ŠIBENIK d.o.o.
Sporazum o prekidu štrajka u Cestama Šibenik d.o.o.
Radnici se bore za svoja radnička prava, bez politike
Značajno

Radnici se bore za svoja radnička prava, bez politike

Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) je u svojih 11 cestarskih podružnica održao jednosatni štrak solidarnosti u znak potpore kolegama iz CESTE ŠIBENIK d.o.o. koji štrajkaju već dva tjedna. 

Radnici u Cestama Šibenik stupili su u zakoniti štrajk zahtijevajući od poslodavca prihvaćanje inicijative za pokretanjem kolektivnih pregovora, te stavljanje van snage ad hoc donesenog pravilnika o radu. Prema Zakonu o radu, radi se o opravdanom razlogu za štrajk, što je svojom presudom potvrdio i Županijski sud u Šibeniku. Šibensko-kninski župan g. Marko Jelić, međutim, nastavio je vršiti pritisak ne bi li štrajk zabranio sudskom odlukom, te se, umjesto prihvaćanja dijaloga s radnicima i poštivanja njihovog zakonskog prava na kolektivno pregovaranje, obratio žalbom i Vrhovnom sudu.

Mi znamo što je, mi smo legalno stupili u štrajk, za legalna prava, a to su prava radnika i sindikata da pregovaraju o kolektivnom ugovoru, da se osnovna prava što se tiče radnika, a to su plaća, materijalna prava i zaštita na radu, da se unesu u kolektivni ugovor, ne u pravilnik. Županijski sud je dosudio da je štrajk u redu. Nismo se mi žalili, žalio se župan, a to samo nanosi još veću štetu tvrtki Ceste Šibenik nego radnicima, rekao je za HTV predsjednik SPIVH-a Stjepan Lisičak.
Šibensko-kninski župan Jelić i dalje čeka odluku Vrhovnog suda i tvrdi da je štrajk politički motiviran, dok radnici poručuju kakoće nastaviti sa štrajkom dokle god to bude potrebno. 

U štrajk solidarnosti za početak se uključilo 11 podružnica SPiVH-a: Županijske ceste Zagrebačke županije, Ceste Karlovac, PZC Varaždin, Ceste Bjelovar, Lika ceste, Istarske ceste, Ceste Zadarske županije, Cesting Osijek, Ceste Sisak, Dubrovnik ceste i Županijske ceste Split.

Ne samo radnici iz Cesta Sisak nego svi radnici iz cestarske branše stali su u obranu radničkih prava kolega iz Cesta Šibenik jer ovaj opći akt poslodavca, famozni pravilnik o radu o kojem će se pričati još dugo godina kao o nečemu neodmjerenom i nepotrebnom što je direktor postavio, a što nije na zakonski utemeljenim činjenicama. Mi ćemo kao i svi kolege cestari stupiti u taj štrajk solidarnosti da vide da nisu sami i podržat ćemo njih u borbi za njihova radnička prava, poručio je sindikalni povjerenik Sindikata prometa i veza Hrvatske Marinko Prgomet iz tvrtke "Ceste Sisak d.o.o."

Zahtjevi radnika Ceste Šibenik su u skladu sa Zakonom o radu. Neka izdrže, neka budu uporni, dobit će svoje. Momentalno ovdje u štrajku sudjeluju članovi sindikata, njih 50-ak, rekao je sindikalni povjerenik SPiVH PZC Varaždin Dražen Vincek.

SSSH