Potpisan Aneks ugovora s Upravom Luke Zadar d.d.
Nakon štrajka i dva sudska procesa Sindikat prometa i veza Hrvatske potpisao je s Upravom Luke Zadar d.d. aneks kolektivnog ugovora!
SSSH poručuje Ministarstvu rada i poslodavcima
Neradni dan je dan kada se ne radi
Štrajk u sindikalnoj podružnici Luka Zadar!
Nakon neuspješnog postupka mirenja Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) pokreće štrajk
Primjena članka 315. b. KZ u gradskom i javnom linijskom prijevozu
U prostorijama Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Zagrebu održana je konferencija za novinare na kojoj su Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske (USVPRH) te Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) upozorili na neprimjenu članka 315.b Kaznenog zakona u gradskom i javnom linijskom prijevozu.
Novi Kolektivni ugovor vozače Liburnije d.o.o.
Završeni su višemjesečni pregovori između Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) s predstavnicima Grada Zadra
Radnici CESTE ŠIBENIK d.o.o.
Sporazum o prekidu štrajka u Cestama Šibenik d.o.o.
Štrajk solidarnosti, potpore radnicima „Cesta Šibenik“
Značajno

Štrajk solidarnosti, potpore radnicima „Cesta Šibenik“

Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) će u petak 23. lipnja 2023., od 12:00 do 13:00 sati u svojim podružnicama za održavanje cesta diljem Hrvatske održati štrajk solidarnosti u znak podrške radnicima Cesta Šibenik d.o.o. koji su u štrajku od 12. lipnja.

Radnici u Cestama Šibenik stupili su u zakoniti štrajk zahtijevajući od poslodavca prihvaćanje inicijative za pokretanjem kolektivnih pregovora, te stavljanje van snage ad hoc donesenog pravilnika o radu. Prema Zakonu o radu, radi se o opravdanom razlogu za štrajk, što je svojom presudom potvrdio i Županijski sud u Zadru.

Šibensko-kninski župan g. Marko Jelić, međutim, nastavio je vršiti pritisak ne bi li štrajk zabranio sudskom odlukom, te se, umjesto prihvaćanja dijaloga s radnicima i poštivanja njihovog zakonskog prava na kolektivno pregovaranje, obratio žalbom i Vrhovnom sudu.

Članovi i članice SPiVH diljem Hrvatske stoga su odlučili poslati snažnu poruku podrške svojim kolegama i kolegicama u Cestama Šibenik, kako bi odgovornima u Cestama Šibenik i Šibensko-kninskoj županiji poslali jasnu poruku da dijalog s radnicima nema alternative i da radnici imaju pravo pregovarati s poslodavcem o svojim uvjetima rada.

U štrajk solidarnosti za početak će se uključiti 11 podružnica SPiVH-a: Županijske ceste Zagrebačke županije, Ceste Karlovac, PZC Varaždin, Ceste Bjelovar, Lika ceste, Istarske ceste, Ceste Zadarske županije, Cesting Osijek, Ceste Sisak, Dubrovnik ceste i Županijske ceste Split.