Sindikat prometa i veza Hrvatske

Zagreb, 25. veljače 2014. - Točno u podne, diljem Lijepe naše je započeo dvosatni štrajk solidarnosti s radnicima ZRC-a Lipik, koji su u štrajku zbog 24 neisplaćenih plaća, i radnicima Arena Mode kuće iz Pule, koji su u štrajku zbog neisplaćenih šest plaća. 

Dragi prijatelji, sa velikim interesovanjem pratimo vašu borbu za dostojanstvo rada koja u uslovima opšteg napada na dostignuća zaposlenih postaje sve dramatičnija i neizvesnija. Sasvim razumemo vašu nameru da organizujete javni protest na dan saborske rasprave, a ako je potrebno pribegnete i krajnjem sredstvu radničke borbe, generalnom štrajku. Ponekad je to jedini način da se spreči nešto što je za svet rada pogubno i štetno. Budite sigurni da će svo radništvo Srbije i sva progresivna javnost u tim trenucima biti sa vama.

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE
Gospodin Ivo Josipović
Poštovani Predsjedniče Republike,
Posljednjih dana svjedočimo eskalaciji tenzija između Vlade RH i HUP-a na jednoj strani te sindikata na drugoj vezano uz Vladin prijedlog novog Zakona o radu i najavu sindikata da se istome usprotive svim sredstvima, uključujući generalni štrajk.

Poštovane zastupnice i zastupnici, priloženo dostavljamo sindikalno očitovanje na Prijedlog Zakona o radu. Očitovanje sadrži i širi sindikalni komentar na pokušaje stvaranja antiradničke i antisindikalne klime u javnosti.

Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji