Sindikat prometa i veza Hrvatske

Poštovane kolegice i kolege, u skladu s ranijim najavama pet sindikalnih središnjica, jučer je počelo izjašnjavanje o organiziranju generalnog štrajka u Republici Hrvatskoj sa svrhom sprečavanja donošenja novog Zakona o radu i Zakona o povremenim poslovima.

O procesu izmjena Zakona o radu ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić nastavlja obmanjivati javnost, ovog puta europsku. U odgovoru Europskoj konfederaciji sindikata (ETUC), koji je poslao u ime predsjednika Vlade RH, ministar rada sasvim neprimjereno optužuje hrvatske sindikate za neistinito prikazivanje činjenica,

Nakon nekoliko održanih sastanaka, na području Zadarske županije, Sindikat prometa i veza Hrvatske osnovao je novu sindikalnu podružnicu “LIBURNIJA” d.o.o. – ZADAR. Sindikalni povjerenik podružnice je MILAT SAMIR.

Sindikat prometa i veza Hrvatske “bogatiji” je za još jednu sindikalnu podružnicu ZRAČNA LUKA ZADAR d.o.o. – ZADAR u koju je udruženo cca 40 članova. Za sindikalnog povjerenika izabran je VOJKO VRDOLJAK. Sklopljen je i Kolektivni ugovor sa Poslodavcem na neodređeno vrijeme kojim se uređuju međusobna prava i obveze ugovornih strana kao i prava i obveze članova Sindikata potpisnika Ugovora.

„Tražimo prekid politiziracije i stabiliziranje uvjeta rada uprave i zaposlenih u zračnoj luci Zadar !“

 

17. listopada 2013. godine održan je prosvjed upozorenja SSSH i HNS na kojem je bilo nazočno cca 600 prosvjednika. Predsjednici M. Novosel i K. Sever uručili su pomoćnici ministra rada i mirovinskog osiguranja i HUP-a Zahtjeve u vezi novog Zakona o radu. (Prilog - pdf)

Zagreb, 5. prosinca 2013. – Iako je jučer ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić iz procedure povukao Prijedlog izmjena Zakona o radu,

16. srpnja 2013. godine na zahtjev stečajnog upravitelja g. Rude Ivana održan je sastanak u poduzeću “Autotransport” – Šibenik s predstavnicima sindikalne podružnice našeg sindikata koje je predvodio predsjednik Stjepan Lisičak. Tema sastanka je problematika stečajnog postupka a samim tim i neizvjestan status zaposlenika. Dogovoreno je da se preko Sindikata prometa i veza Hrvatske ugovori sastanak sa svim zainteresiranim stranama (sindikat, strateški kupac, ministarstvo financija i stečajni upravitelj). Naš sindikat je zajedno sa Savezom samostalnih sindikata Hrvatske poduzeo sve potrebne mjere da do sastanka dođe što hitnije kako bi nastali problemi bili riješeni što prije i što bezbolnije.

Na inicijativu Sindikata prometa i veza Hrvatske, 05. rujna 2013. godine održan je sastanak s predstavnikom poslodavca “Liburnija” d.o.o. – Zadar, direktorom gosp. EDNIN ŠIMUNOV kojem su prisustvovali i predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske – Zagreb, gosp. STJEPAN LISIČAK, povjerenik sindikalne podružnice “Liburnija” d.o.o. – Zadar, gosp. SAMIR MILAT te predstavnici udruge vozača i automehaničara “Liburnija” d.o.o.

28. kolovoza 2013. godine u prostorijama HUP-a u Zagrebu održan je sastanak između predstavnika sektorskog vijeća za ITC iz Mađarske sa Udrugom poslodavaca i predstavnicima sindikata te Scijalnog vijeća za sektor cestovnog prometa koji je jedan od osnivača te Hrvatske gospodarske komore.

U međusobnim razgovorima izmjenjivala su se iskustva i problemi u radu Vijeća za sektor cestovnog prometa u Mađarskoj kao dugogodišnjoj članici EU i Republike Hrvatske kao nove članice EU. Došlo se do zaključka da ima dosta problema u obje države te da će se nastaviti daljnja suradnja između ta dva sektora za rješavanje istih.

15. i 16. rujna 2013. god. u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert u Skopju je održana panel rasprava na kojoj su na temu: Sindikati iz sektora saobraćaja i veza i novi regionalni i europski izazovi učestvovali sindikati iz Hrvatske (Ispred Sindikata prometa i veza Hrvatske predsjednik Stjepan Lisičak), Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Makedonije.

Poštovani posjetitelji, mrežna stranica Sindikata prometa i veze Hrvatske je u rekosntrukuciji, molimo Vas za razumijevanje !

 

Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji