Sindikat prometa i veza Hrvatske

   

ZADAR, 8. lipnja 2022. – Potpisan je sporazum o povećanju materijalnih prava između Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) i Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Liburnija d.o.o. Zadar, udruženih u SSSH, i Liburnije d.o.o. iz Zadra. Sporazumom koji traje tri mjeseca radnici autobusnog prijevoznika Liburnija d.o.o. dobivat će veću plaću.

Sindikati su s poslodavcem dogovorili povećanje materijalnih prava za sve radnike kroz povećanje vrijednosti bruto boda sa sadašnje vrijednosti na 35,00 kuna, a usuglašeno je i povećanje koeficijenta za vozače s dosadašnjeg koeficijenta od 1,75 na 1,90. Sporazumne strane su suglasne da će se primjena dogovorenih prava moći primjenjivati ako Gradsko vijeće Grada Zadra usvoji odluku o davanju suglasnosti i jamstva TD Liburnija d.o.o. Zadar za sklapanje kredita u iznosu od 1.300.000,00 eura.

Predsjednik SSSH Mladen Novosel nakon sastanka je izjavio da nastavak pregovora očekuje u rujnu te da je jedan od razloga traženog povećanja plaća i inflacija od 10 posto. Korak je ovo naprijed prema sklapanju izmjena i dopuna kolektivnog ugovora između sindikata i Liburnije d.o.o Zadar, dijelom kojeg su najvažnije stavke, one o povećanju plaće, ovim sporazumom ispunjene na period od tri mjeseca.

Dodatni napori ulažu se u pregovaranje oko granskog kolektivnog ugovora za autobusne prijevoznike, ali i za potpisivanje ugovora između županija i prijevoznika kojim bi se napokon počela primjenjivati europska direktiva iz 2007. godine kojom javni linijski prijevoz postaje javna usluga.

SSSH

Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji