Sindikat prometa i veza Hrvatske
Maj

   

Možemo sa zadovoljstvom reći da je dogovor između sindikata u gradskoj tvrtki Liburnija, Sindikata prometa i veza, s Upravom društva i Gradom Zadrom kao većinskim vlasnikom, ispoštovan od strane gradonačelnika Branka Dukića, a zahtjevi radnika u velikoj mjeri su realizirani, izvijestili su u petak iz ovog sindikata.

Dodali su da prostora za bolje uvijek ima, ali da je također potrebno uzeti u obzir i trenutačnu situaciju te dodati dozu realnosti. S Upravom Liburnije, najavili su, nastavljaju konstruktivnu suradnju, pratit će situaciju i nastavljati se zalagati za što povoljniji položaj radnika.

Pregovori između Sindikata, Uprave tvrtke i Grada su se odvijali kontinuirano tijekom šest mjeseci u drugoj polovici 2019. godine.
- Radilo se o sindikalnim zahtjevima, povećanju plaća, raspodjeli radnog vremena, fiksiranju boda koji utječe na izračun plaća i sličnom. Podružnica sindikata organizirala je tada i jednosatni štrajk upozorenja jer su se u jednom trenutku pregovori našli u slijepoj ulici. Zahvaljujući upornosti Vedrana Uranije, pravnog zastupnika Sindikata koji djeluje pri SSSH te angažiranosti Stjepana Lisičaka, predsjednika Sindikata, pregovori su se tada nastavili te se dobila garancija o rješavanju problema početkom 2020. Na zadnjem sastanku Sindikata, Uprave i predstavnika Grada Zadra sudjelovao je i predsjednik SSSH-a Mladen Novosel, kao predstavnik najveće sindikalne organizacije u Republici Hrvatskoj, podsjetili su iz ovog sindikata.

Uzimajući u obzir 2020. godinu i sve njene specifičnosti, iz Sindikata su naglasili angažiranje njihove Središnjice u pregovorima s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.
Pregovori su vođeni o uključivanju javnog linijskog prijevoza u Program mjera Vlade RH za potpore u očuvanju radnih mjesta. Ovaj prijevoz je uključen u dobivanje potpora, što je bitno olakšalo poslovanje ove djelatnosti.

Dodali su i da je na inicijativu sindikalnih organizacija izmijenjen Kazneni zakon, tako da od 1. siječnja 2020. vozač u javnom prijevozu ima status službene osobe, što smatraju iznimno značajnim. 

Prostora za bolje uvijek ima, ali također je potrebno uzeti u obzir i trenutačnu situaciju te dodati dozu realnosti, navode u ovom sindikatu. 

Zadarski list

Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji