Sindikat prometa i veza Hrvatske

Sindikat prometa i veza djeluje na području cijele Republike Hrvatske i kao takav objedinjuje djelovanje oko 70 sindikalnih podružnica u djelatnosti građenja, održavanja i zaštite javnih cesta, te djelatnosti cestovni promet, sa ukupno 8.000 članova.

Sindikat je neovisan od poslodavaca, vlasti, političkih stranaka, vjerskih zajednica i drugih institucija.

Sindikat u ostvarivanju svojih ciljeva polazi s pozicije socijalnog partnerstva u zastupanju i predstavljanju interesa svojih članova, te u svom radu koristi sve legalne oblike i metode sindikalne borbe.

Isti djeluje na načelima:

  • otvorenosti svim zaposlenim bez obzira na nacionalnost, rasu, spol, vjersku i stranačku pripadnost,
  • solidarnosti i uzajamnosti,
  • demokratskog izbora svojih tijela i dužnosnika, demokratskog odlučivanja o njihovoj odgovornosti,
  • demokratskog zastupanja i očitovanja volje članova,
  • samostalnosti u svom radu, u svom organiziranju, donošenju programa, izboru i opozivu dužnosnika, planiranju i financiranju aktivnosti, izboru metode sindikalne borbe, zastupanju i predstavljanju interesa članstva, pregovaranju i zaključivanju Kolektivnih ugovora u djelatnostima, pripadnosti članstvu, istupanju u javnost i suradnji sa drugim sindikatima u Republici Hrvatskoj i na međunarodnoj razini.

Radi ostvarivanja ciljeva i interesa sa sindikatima drugih djelatnosti u Republici Hrvatskoj, Sindikat se udružio u SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA HRVATSKE.

Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji