Sindikat prometa i veza Hrvatske

15. i 16. rujna 2013. god. u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert u Skopju je održana panel rasprava na kojoj su na temu: Sindikati iz sektora saobraćaja i veza i novi regionalni i europski izazovi učestvovali sindikati iz Hrvatske (Ispred Sindikata prometa i veza Hrvatske predsjednik Stjepan Lisičak), Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Makedonije.

Svi sindikati iz regije Istočne Europe iz sektora transporta i veza, ukazali su na neka problematična pitanja koja su zajednička u svim aktivnostima – prvenstveno: problemi iz prava i obveza iz radnog odnosa sindikalnih članova, problemi oko sindikalnog organiziranja i djelovanja, problemi u kolektivnom pregovaranju...

Predstavnici iz svih zemalja učesnica panel rasprave podržali su inicijativu za međusobnu regionalnu suradnju što podrazumijeva umrežavanje među sindikatima na regionalnom nivou iz oblasti transporta i veza na svim poljima djelovanja čime bi se poboljšala razmjena informacija i zajedničko rješavanje problema te uzajamna pomoć i koordinacija u učešću u europskim i međunarodnim organizacijama.

Svi učesnici skupa suglasni su da sindikati Bugarske i Makedonije koordiniraju podršku tijekom realizacije ove inicijative, najavljena je mogućnost održavanja sljedećeg sastanka, upućen je otvoreni poziv za uključivanje kolega iz svih zemalja u Međunarodnom tjednu akcije u tom sektoru sa ciljem održavanja još masovnijeg okupljanja iz oblasti transporta i veza.

Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji