Nakon teških ali korektnih i konstruktivnih pregodova, koji su trajali više od godinu dana, predstavnici Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH), udruženog u Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Udruge sindikata cozača i prometnih radnika Liburnija d.o.o. Zadar i Liburnije d.o.o. potpisali su Kolektivni ugvor za Lubirniju d.o.o..

Kolektnivni ugvor, prvi za tvrtke u vlasništvu Grada Zadra, na kvalitetan način regulira sva relevantna pitanja koja se tiču statusa radnika, njihovih materiojalnih prava, uvjeta rada, komunikacije Uprave i radnika i dr., što će puno značiti za radnike te tvrtke, ali i za Upravu i sam Grad Zadar, jer će taj KU doprinijeti još boljem funkcioniranju tvrtke u cjelini.

Potpisivanju KU-a bili su nazočni predsjednik SPIVH Stjepan Lisičak, predsjednik SSSH ;laden Novosel, pravni povjerenik Teritorijalnog ureda SSSH Zadar Vedran Uranija i članovi pregovaračkih timova, uz nazočnost predstavnika Grada Zadra, u čijoj je ingerenciji i vlasništvu Liburnija d.o.o.

Pripćenje za medije - original (pdf)