Sindikat prometa i veza Hrvatske
Maj

POTPIŠITE KOLEKTIVNI UGOVOR ZA RADNIKE LIBURNIJE D.O.O. ZADAR!  Nakon jednogodišnjih pregovora grada Zadra i Sindikata prometa i veza Hrvatske, udruženog u Savez samostalnih sindikata Hrvatske, te dogovora o konačnom tekstu Kolektivnog ugovora za Liburniju d.o.o. Zadar, grad Zadar odugovlači s njegovim potpisivanjem.

Sindikalna strana izražava negodovanje takvim neozbiljnim i neprofesionalnim ponašanjem druge pregovaračke strane, napominjući kako se tijekom pregovora vodilo računa da se ne poremete financijske mogućnosti vlasnika poduzeća. Stoga je neshvatljivo zavlačenje potpisivanja akta koji predstavlja civilizacijski napredak u industrijskim odnosima poslodavca i radnika.

Kako se približava turistička sezona, naglašavamo kako ona velikim dijelom ovisi o kvaliteti svake djelatnosti, odnosno svakog radnika koji se svakodnevno susreće s  turistima. Među njima su svakako i vozači Liburnije d.o.o. Zadar koji im pružaju usluge gradskog prijevoza i javnog linijskog prijevoza unutar Zadarske županije. Svojim trudom grade bolju sadašnjost i budućnost svoga Grada i svoje zemlje, stvarajući novu gospodarsku vrijednost, ali i ljudsku, koja je u segmentu prometa sadržana u kvaliteti, pouzdanosti, predvidljivosti i sigurnosti pružanja usluga. Upravo su te vrline ili načela ono što su predstavnici radnika Liburnije htjeli, kao i u svakom sličnom poduzeću u Europi, postići kada su krenuli u proces kolektivnog pregovaranja. Upravo je bila, i još uvijek jest, ideja da se, po uzoru na svaki uspješan turistički grad u Europi, u sferi komunalnih djelatnosti radni odnosi i upravljanje ljudskim resursima definiraju kolektivnim ugovorom.

Stoga Sindikat prometa i veza Hrvatske poziva Grad na što hitnije potpisivanje kolektivnog ugovora, a u postizanju cilja koristit će se svim zakonskim sredstvima.

Predsjednik SPIVH
Stjepan Lisičak

Predsjednik SSSH
Mladen Novosel

SREDSTVIMA JAVNOGA PRIOPĆAVANJA (original - pdf)

Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji