Tjednik Lider objavio je tekst o ugovorima o radu na  nula radnih sati kojim ugovorom radnici rade prema potrebi poslodavca, odnosno na njegov zahtjev i obvezni su biti na raspolaganju . Predsjednik SSSH Mladen Novosel bio je jedan od sugovornika na tu temu. Između ostalog naglasio je kako je rad temeljno ljudsko pravo gdje radni odnos osigurava siguran prihod i socijalnu sigurnost.

Ugovor o radu na nula radnih sati nudi zapošljavanje na privremenim i povremenim poslovima gdje je radnik, od strane poslodavca plaćen (uz doprinos) samo za dane koje je radio. Takav rad sa sobom nosi i veliki rizik (loše vremenske prilike, izostanak nekog iz grupe radnika za određeni posao ...) što je vrlo destimulativno i nesigurno za radnika.