Maj

Obzirom da smo zaprimili Vaš prijedlog izmjena i dopuna prijedloga Kolektivnog ugovora koji je u bitnom smislu i sadržajno i suštinski koncipiran tako da smanjuje različita prava, ponajprije u režimu radnog vremena, a onda i u elementima koji značajno smanjuju iznose individualnih plaća i kako je to odmak od varijante od manjih usuglašavanja ukratko Vam skrećemo pozornost na elemente koji su nam u potpunosti neprihvatljivi i na naše dopune prijedlogu Kolektivnog ugovora u svjetlu Vaših prijedloga.

U privitku se nalazi naše stajalište koje je između ostaloga i usuglašavanje sa koncepcijom članova pregovaračkog odbora sindikata iz redova Nezavisnog cestarskog sindikata.

Obzirom na prethodno izneseno, pristupili smo usuglašavanju sa članstvom, odnosno radnicima.

Molimo Vas da se pisano očitujete o našim prijedlozima obzirom da smatramo a i mandat koji su nam članovi dali nam ne dozvoljava da pregovaramo o rješenjima koje ste nam pismeno dostavili.

S poštovanjem,

Predsjednik