Sindikat prometa i veza Hrvatske
Maj

09. prosinca 2014. godine povodom obilježavanja međunarodnog dana borbe protiv korupcije, u Ministarstvu pravosuđa održan je okrugli stol na temu nacrta prijedloga “Strategija borbe protiv korupcije za razdoblje od 2015. do 2020. godine na kojem su sudjelovali predstavnici ministarstava, Državnog odvjetništva, Ureda predsjednika, Uskoka, Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Gonga, u ime SSSH Sunčica Benović, voditeljica ureda pravnih i kadrovskih poslova.

    Ulaskom Hrvatske u EU Hrvatska usvaja potpuno novi metodološki sustav identifikacije koruptivnih rizika i definiranja mjera za sprečavanje njihove realizacije, te je u skladu s tim i sukladno preporuci i izvješću Europske komisije u tijeku izrada novog strateškog okvira za suzbijanje korupcije i pripadajućeg Akcijskog plana koji se predlažu usvojiti u siječnju 2015. godine.

    Ministar pravosuđa Orsat Miljenić prezentirao je prijedlog Strategija borbe protiv korupcije za razdoblje 2015. do 2020. godine gdje je posebno izdvojio područja djelatnosti koje će se strategijom obuhvatiti (pravosuđe, gospodarstvo, javne financije, zdravstvo, znanost, obrazovanje, sport, okoliš, promet i infrastruktura.

Predstavnik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture naglasio je važnost načela transparentnosti i nadzora posebno u transferima prometa, javne nabave i infrastrukture, budući da se u istima pojavljuje veliki broj sudionika (različitih pravnih subjekata).

    U predloženoj strategiji novina je davanje naglaska na edukaciji i provođenju preventivnih mjera u borbi protiv korupcije i svih oblika korumptivnog ponašanja a sve to u cilju sprječavanja korupcije podizanjem svijesti o samom pojmu korupcije, detektiranju rizika i uzroka korupcije kako bi se isti u buduće sprječavali, uz poseban naglasak primjene načela transparentnosti i nadzora u svim područjima a posebno u radu jedinica lokalne samouprave i javnih poduzeća.

Izvor: SSSH – Sunčica Benović

Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji