Sindikat prometa i veza Hrvatske
Maj

Na inicijativu ministra prof.dr.sc. Miranda Mrsića dr. met., u Ministarstva rada i mirovinskog sustava, 05. studenog 2014. god. održan je sastanak ministra sa predstavnicima sindikata na kojem je ispred Sindkata prometa i veza Hrvatske nazočio Mato Medvar  iz Čazmatrans Nova d.o.o. – Čazma.

 Tema sastanka bio je prijedlog novog sustava za osiguranike na radnim mjestima u cestovnom prometu kojima se staž računa s povećanim trajanjem. Predstavnici sindikata smatraju da je razlog sazivanja sastanka ukidanje staža s povećanim trajanjem, te su ministru dali do znanja da se protive ukidanju staža s povećanim trajanjem. Tumačenjem ministra ne radi se o ukidanju računanja staža s povećanim trajanjem za vozaće već donošenje jedinstvenog zakona za sva radna mjesta kojima se staž računa s povećanim trajanjem. Tim zakonom  bi se odredila dobna granica do koje bi se na određenim poslovima moglo raditi, tako  bi osobe koje navrše određene godine starosti automatski odlazile u mirovinu. Dogovoreno je da se u izradi prijedloga zakona mora uključiti struka;  predstavnici Ministarstva prometa i infrastrukture, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva zdravlja i predstavnici poslodavaca.

Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji