Zagreb, 25. listopada 2021. - Tijekom listopada, desetak radnika Direkcije Zagrebačkog holdinga d.o.o. održalo je osnivačku skupštinu te osnovalo novu podružnicu Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH). Za sindikalnoga je povjerenika izabran Tomislav Šego, a za njegova zamjenika Mario Ćužić.

Iako je član SPIVH-a već više od deset godina, Šego se s kolegama odlučio na osnivanje nove podružnice zbog određenih organizacijskih promjena u tvrtki, te smatra kako će kroz novu podružnicu moći bolje zastupati prava radnika i kvalitetnije ih zaštititi.

Za osnivanje nove podružnice smo se odlučili zbog statusnih promjena unutar Zagrebačkog holdinga d.o.o. Naime, Podružnica u kojoj smo radili, Upravljanje nekretninama, je odlukom Uprave ukinuta s 30.09.2021., te je postala Služba unutar Direkcije, rekao je Šego te dodao kako kroz sindikalno djelovanje, te u pregovorima i dijalogu s poslodavcem, želi osigurati što bolji budući status njihovih članova, kao i svih ostalih radnika.

- Drago nam je da su kolege prepoznale rad našega sindikata i da su, potaknuti našim dosadašnjim djelovanjem, u Sindikatu prometa i veza Hrvatske vidjeli saveznika u ostvarivanju boljih prava za radnike i njihove zaštite, rekao je predsjednik SPIVH Stjepan Lisičak