Sindikat prometa i veza Hrvatske

   

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) pozdravlja današnju odluku Vlade RH o prihvaćanju Nacrta prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i njegovu upućivanju u Hrvatski sabor na usvajanje.

Riječ je o realizaciji obećanja ministra prometa, gospodina Butkovića s dvije sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća na kojima je raspravljano o javnom prijevozu na županijskim i međužupanijskim linijama (do 100 km).

Pozivamo sve zastupnike u Hrvatskom saboru, kako vladajuću većinu tako i oporbu, da u hitnom postupku prihvate ove izmjene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu koje će građanima Republike Hrvatske, posebice onima u ruralnim područjima, jamčiti stabilnost javnog prijevoza do škole, posla, bolnice, trgovina i sl. odnosno koje će im u ovim nenormalnim uvjetima pandemije omogućiti koliko-toliko normalan život.

Naime, izmjena Zakona omogućit će potpisivanje ugovora na razini županija s privatnim prijevoznicima koji za potrebe građana održavaju linijski prijevoz putnika kao javnu uslugu.

Osim zadovoljavanja potreba građana, potpisivanje ugovora osigurat će stabilnost poslovanja, a radnicima prijevozničkih tvrtki, koji voze jednakom dinamikom i opterećenjem kao i prije pandemije, ali sada u bitno otežanim uvjetima i za niže plaće, osigurat će poštovanje prava iz kolektivnih ugovora i očuvanje radnih mjesta. Usvajanjem izmjena Zakona, među ostalim, stvaraju se pretpostavke za bolje vrednovanje rada zaposlenih u ovim tvrtkama te za sklapanje novih kolektivnih ugovora.

Mladen Novosel,
predsjednik

Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji