Povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, Ženska sekcija Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) organizirala je  performance „Žene u okovima radnog vremena“ u Zagrebu, u nedjelju, 8. ožujka 2020. godine, na Trgu bana Josipa Jelačića (ispod sata), u 12,00 sati.

Akciju su osmislile i izvele članice Ženske sekcije SSSH iz različitih sektora i sindikata udruženih u SSSH. Svojim su snažnim i živopisnim svjedočanstvima dočarali zašto su žene „u okovima radnog vremena“. Namjera je skrenuti pozornost na problematiku radnoga vremena, kako njegov opseg i raspored, prouzrokovan lošim zakonskim okvirom i nedostatkom nadzora nad provedbom pogađa, ponajprije, žene. Akcija je povezana s kampanjom SSSH Radno vrijeme po mjeri čovjeka koja je dio programa za kvalitetna radna mjesta Rad po mjeri čovjeka. Pitanje radnog vremena važna je tema u raspravi o kvaliteti radnih mjesta, te ravnoteži privatnog i poslovnog života.

Uvodnu pjesmu o ženama u okovima radnog vremena Moje ime je žena pročitala je Urša Raukar, hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica i politička aktivistica.

• IMG-20200308-WA0005
  • IMG-20200308-WA0026