Sindikat prometa i veza Hrvatske
Maj
  


RAVNOPRAVNOST SPOLOVA SAMO NA PAPIRU!   Hrvatska je, nažalost, samo u ustavnim odredbama socijalna država! 

Dokazuje to i nedavni slučaj utvrđivanja tehnološkim viškom isključivo i samo triju radnica zaposlenih u Zračnoj luci Osijek, slučaj koji Ženska sekcija Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) oštro osuđuje.

- U vrijeme kada u državi pričamo o demografskoj obnovi, na listu tehnološkog viška stavlja se mlada žena, majka? S kojim ciljem? Možda da i ona napusti, ionako raseljenu, Slavoniju?

Daje se poslovno uvjetovani otkaz sindikalnoj povjerenici, koja je ujedno žena iznad 60 godina. Dakle, ne poštuju se zakonske norme niti uvažava opredjeljenje Hrvatske kao socijalno osjetljive države, članice Europske unije. Želi se riješiti radnice sa smanjenom radnom sposobnošću, dok s druge strane slušamo priče o pomoći osobama s poteškoćama i njihovu zapošljavanju. Sramotno!, rekla je predsjednica Ženske sekcije SSSH Emina Ibrahimi.

Republika Hrvatska, kao većinski vlasnik Zračne luke Osijek, snosi odgovornost za čin koji je posljedica donošenja nove sistematizacije radnih mjesta, pa Ženska sekcija SSSH apelira na sve one koji sudjeluju u procesu odlučivanja i mogu utjecati na odlučivanje da isprave nastalu štetu, dok još nije kasno.

- Nije bitna samo činjenica da su u pitanju članice sindikata, već činjenica da dopuštanjem ovakvih odluka dovodimo u pitanje sva moralna i ljudska prava, dovodimo u pitanje elementarno pravo svakog čovjeka na rad i život dostojan žene, čovjeka, poručila je predsjednica Ženske sekcije SSSH Emina Ibrahimi.

Uostalom, među prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije ističe se promicanje ravnopravnosti spolova, uz osnaživanje položaja žena u društvu i na tržištu rada, utvrđivanje mjera radi zaustavljanja negativnih demografskih trendova, te sveobuhvatan pristup vladavini prava te jačanje demokratskih načela i temeljnih vrijednosti Unije. Ovim su postupkom prioriteti već na početku predsjedanja postali tek mrtvo slovo na papiru u finom celofanu prezentirani europskoj javnosti.

 

Ženska sekcija SSSH
Emina Ibrahimi,
predsjednica

Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji