U Stubičkim Toplicama, 6. i 7. prosinca 2019.godine, održan je sindikalno-aktivistički vikend za  mlade  koji su organizirali Sekcija mladih SSSH, uz podršku Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Zaklada Friedrich Ebert (FES).

Cilj programa bio je povezivanje i umrežavanje mladih aktivista iz različitih sindikata udruženih u SSSH, educiranje o radničkim pravima i njihovim povredama (posebno radničkih prava mladih), izgradnja vještina za sindikalno-aktivistički rad, analiza djelovanja sindikata u različitim sektorima kao i upoznavanje s promjenama na tržištu rada te važnosti sindikalnog organiziranja mladih radnika. Uz edukacijski dio programa, drugi dan, provedena je i rasprava o radu Sekcije mladih SSSH kao i izborna Skupština Sekcije mladih SSSH.

Novo vodstvo Sekcije mladih čine predsjednica Ana Šer (EKN), potpredsjednik Josip Šoštarek ( SMH-IS), izvršna tajnica Lidija Milković ( SOMK) i sedam novih članova Izvršnog odbora.

• izbori_svoja_prava
  • nas_troje