Sindikat prometa i veza Hrvatske


Savez samostalnih sindikata Hrvatske  i Zaklada Friedricha Eberta (FES) organizirali su u Novinarskom domu konferenciju pod nazivom Radno vrijeme po mjeri čovjeka na kojoj se raspravljalo o tome kakvo je to radno vrijeme po mjeri čovjeka, zašto i kako skratiti radno vrijeme, te koja rješenja za preokretanje negativnih trendova u području radnog vremena predlažu europski sindikati i SSSH. Na konferenciji je također bilo predstavljeno istraživanja o radnom vremenu koje je za SSSH provela agencija Hendal.

O europskoj praksi i trendovima govorio je Stan de Spiegelaere iz Europskog sindikalnoga instituta (ETUI), jedan od autora knjige “Zašto i kako skratiti radno vrijeme”, koja je prevedena na hrvatski jezik, a čiji je nositelj autorskih prava upravo SSSH.

Istraživanje, koje je na konferenciji predstavila savjetnica za radno i socijalno pravo SSSH Sunčica Brnardić,  ukazuje i na znatno bolju organizaciju radnog vremena i poznavanje propisa o radnom vremenu kod poslodavaca kod kojih je aktivan sindikat.

U sklopu konferencije održana je i panel rasprava o iskustvima u organizaciji radnog vremena u pojedinim djelatnostima u kojoj su sudjelovali predsjednica Sindikata graditeljstva Hrvatska Jasenka Vukšić, izvršna tajnica Sindikata trgovine Hrvatske Bojana Percan, potpredsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Marinko Prgomet, te voditeljica Odsjeka za upravljanje psihosocijalnim rizicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (Služba za medicinu rada) Helena Koren.


Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji