Sindikat prometa i veza Hrvatske

  

Temeljem dobivenih dokaza iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva pravosuđa o rješavanju zahtjeva za poboljšanjem uvjeta rada i položaja radnika javno linijskog prijevoza putnika autobusima, Sindikat prometa i veza Hrvatske i Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske do daljnjeg odgađaju  štrajk, najavljen za 9. rujna.

Od Hrvatske udruge poslodavaca dobili su i obavijest o prihvaćanju pregovora o granskom kolektivnom ugovoru. Nadaju se kako će pregovori ubrzo početi i u dobroj vjeri, te uspješno završiti. Cilj je dogovoriti što bolja materijalna prava radnika.

Kako rekoše čelne osobe sindikata Stjepan Lisičak Anto Jelić na konferenciji za novinare u Radničkom domu, pratit će daljnji tijek razvoja događaja i prema potrebi reagirati.

Sindikati traže izmjene Kaznenog zakona kojim bi vozači i prometni radnici dobili status službene osobe zbog stalnih prijetnji i fizičkih napada, uređenje tržišta rada i sklapanje granskog kolektivnog ugovora.

Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji