Sindikat prometa i veza Hrvatske

   

Tijekom  posljednja tri desetljeća, u kojem nije bilo lako niti popularno ugovarati radnička prava, Sindikata prometa i veza Hrvatske se izborio, ne bez odricanja i uz puno uloženog truda brojnih ljudi, da svi zaposleni u cestarskim poduzećima budu zaštićeni kolektivnim ugovorima. Cilj nam je bio i još uvijek jest utvrditi jedinstvenu osnovnu razinu i vrstu prava za ljude koji rade u istoj djelatnosti.

Zato nam je i dalje cilj okupljati povjerenike,a preko njih i radnike iz svih cestarskih poduzeća, ma kako različita bila, iz cijele Hrvatske, jer kako sindikalni slogan kaže, uvijek smo zajedno jači, u ostvarivanju radničkih prava. Na tom tragu smo bili otvoreni i za suradnju sa svim drugim sindikatima koji organiziraju radnike u cestarskim poduzećima, ali nikad na štetu ostvarivanja dugoročno održivih i realno ugovorenih prava. Drago nam je da je i nakon više godina to naše nastojanje i rad prepoznat i među radnicima cestarskih tvrtki koji su zaslužili da budu za tim zajedničkim stolom gdje se pregovara o okvirima za sve cestare u Hrvatskoj.

Kolektivni pregovori pa onda i ugovori su uvijek rezultat najvećeg truda da se izbore najbolja moguća prava za radnike u okvirima postojećih mogućnosti. Mi za radnike uvijek tražimo i više od toga.

 Kolektivni ugovori za Sindikat prometa i veza znače ugovaranje povoljnijih prava kako kroz plaće ali i u drugim područjima koji su bitni za radnike; radno vrijeme, režim rada, nagrađivanje rada temeljem posebnih uvjeta i godina provedenih u poduzeću. Po tim i brojnim pitanjima poslodavci i Sindikat prometa i veza Hrvatske često nemaju ista mišljenja jer svako zastupa specifični interes ali iz godine u godinu trudimo se ugovoriti onaj okvir prava koja možemo unaprjeđivati i zastupati i nakon potpisivanja u suradnji sa svim nadležnim službama, pa ako i treba i pred za to nadležnim sudovima te kroz organiziranje industrijskih akcija. Sindikat prometa i veza Hrvatske se ne boji niti štrajkova niti sudova ,ali se ne boji niti pregovarati u dobroj vjeri sa poslodavcem gradeći za radnike koristan socijalni dijalog.

Osim što nas veseli jest da se veći broj Vas pridružio ovoj širokoj borbi za zastupanje Vaših prava. Tu trebamo i Vašu pomoć da bismo pomogli Vama a ona se sastoji u tome da s vremenom podižemo ljestvicu i da se ne bojimo braniti ugovorena radnička prava. U toj borbi ima mjesta za sve, radnike i za sindikate i u toj borbi za bolje uvjete rada pa čak i svaki odgovorni poslodavac je na strani radnika jer dobar i dobro plaćen radnik je snaga svakog poduzeća.

Radnička prava se ne utvrđuju se samo jednom u pet godina potpisivanjem Kolektivnih ugovora već se grade cijelo vrijeme. To je osnova i cilj rada Sindikata prometa i veza Hrvatske gdje je zakon da o cestarima odlučuju cestari, a cestari koji su uvijek, ponavljam, ne kao sindikati, nego kao radnici, zajedno jači. Kolektivni ugovori nisu za sindikate nego za radnike. Ima i specifičnosti po poduzećima diljem Hrvatske, koja se razlikuju po vlasniku, dijelom po načinu ostvarivanja prihoda, mehanizaciji, rješenjima o upravljanju poduzećem. Potrebe radnike stoga mogu biti i specifične za različita društva, a to ćemo ugovarati sa svakim društvom.

Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji