Mreža mladih Hrvatske u suradnji s Bazom za radničku inicijativu i demokratizaciju te Sekcijom mladih Saveza samostalnih sindikata Hrvatske organizirala je javnu tribinu vezanu za utjecaj radnog zakonodavstva, posebice posljednjih ekstenzivnih izmjena Zakona o radu iz 2014. na položaj mladih radnika i radnica u Hrvatskoj.

Dok kvantitativni pokazatelji nedvosmisleno ukazuju na eksploziju zapošljavanja na određeno vrijeme u Hrvatskoj, tradicionalno natprosječno koncentriranog među mladim radnicima i radnicama, javnost je dosada bila uskraćena za analizu i prikaz konkretnih primjera kako pojedine odredbe radnog zakonodavstva mijenjaju realnost na terenu.

Govornici/e i teme:

Jakov Kolak, BRID: predstavljanje preliminarnih rezultata projekta „Mladi, PoZOR: glas mladih radnica i radnika u izmjenama radnog zakonodavstva“

Sunčica Brnardić, SSSH: predstavljanje rezultata istraživanja „Rad po mjeri čovjeka“

Maja Pleić, Centar za mirovine studije: predstavljanje relevantnih rezultata projekta „Commonfare“

Moderator: Josip Miličević, Mreža mladih Hrvatske