Sindikat prometa i veza Hrvatske
Maj

  

Varaždin, 26.04.2018.: U organizaciji Koordinacije za ljudska prava Varaždinske županije u Županijskoj palači u Varaždinu je održano predavanje povodom Međunarodnog praznika rada. Predavanje pod nazivom „Socijalna tržišna Europa i Hrvatska: prošlost, sadašnjost i budućnost“ održao je institucionalni ekonomist iz Zagreba dr. sc. Mario Švigir.

Predavač dr. sc. Mario Švigir je u svom predavanju pojmovno definirao i povijesno locirao razvoj koncepta i prakse sadržane u modelu socijalno tržišnog gospodarstva. Obrazložio je nastajanje tzv. Bismarckove reforme koja je instalirala prve kontinentalne mjere države blagostanja u Europi te je  utvrdila  kontekst rođenja socijalne države te će isti fenomen pozicionirati u okvire postojeće baštine europskog socijalnog modela.

Posebnu pozornost posvetio je kritici postojećeg neoklasičnog ekonomskog modela koja ima tendenciju stvarati tvz. ekonomske nejednakosti koje u konačnici destabiliziraju i društva ali i gospodarstva.

Predavanju su prisustvovali članovi Koordinacije za ljudska prava, Povjerenstva za ravnopravnost spolova, predstavnici sindikata i Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije.

Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji