Sisak, 6. travnja 2018. – Uz suglasnost gradonačelnice Grada Siska Kristine Ikić Baniček, kao jedine članice Skupštine, predstavnici sindikata koji djeluju u Auto prometu Sisak i direktor Društva Darko Majić potpisali su 5. travnja Kolektivni ugovor za radnike toga trgovačkog društva u stopostotnom vlasništvu Grada Siska.

Riječ je o prvome kolektivnome ugovoru u gradskim tvrtkama, kojim su zadržana postojeća prava dosada propisana pravilnikom o radu. Kolektivnim ugovorom, potpisanim na četiri godine, dogovorena je i isplata uskrsnice u iznosu 300 kuna i božićnice u iznosu 500 kuna radnicima/mobilnim radnicima, te isplata sredstava u visini 400 kuna za poklon djetetu koje je u tekućoj godini navršilo do 15 godina starosti.

Ispred Sindikata prometa i veza Hrvatske Kolektivni ugovor su potpisali predsjednik Stjepan Lisičak i sindikalni povjerenik Ivan Markota.

-  Mi smo u dobroj namjeri razgovarali i dogovorili s gradonačelnicom početak pregovora. Bilo je različitih stajališta tijekom pregovora, no u konačnici smo došli do zajedničkog rješenja na zadovoljstvo sviju strana, radnika i poslodavca, rekao je predsjednik Stjepan Lisičak.

- Svjesni smo konsolidacije poduzeća i znamo da je to što smo dogovorili kolektivnim ugovorom ono što možemo dobiti u ovome trenutku, dodao je Ivan Markota.