Sindikat prometa i veza Hrvatske

  

Sisak, 6. travnja 2018. – Uz suglasnost gradonačelnice Grada Siska Kristine Ikić Baniček, kao jedine članice Skupštine, predstavnici sindikata koji djeluju u Auto prometu Sisak i direktor Društva Darko Majić potpisali su 5. travnja Kolektivni ugovor za radnike toga trgovačkog društva u stopostotnom vlasništvu Grada Siska.

Riječ je o prvome kolektivnome ugovoru u gradskim tvrtkama, kojim su zadržana postojeća prava dosada propisana pravilnikom o radu. Kolektivnim ugovorom, potpisanim na četiri godine, dogovorena je i isplata uskrsnice u iznosu 300 kuna i božićnice u iznosu 500 kuna radnicima/mobilnim radnicima, te isplata sredstava u visini 400 kuna za poklon djetetu koje je u tekućoj godini navršilo do 15 godina starosti.

Ispred Sindikata prometa i veza Hrvatske Kolektivni ugovor su potpisali predsjednik Stjepan Lisičak i sindikalni povjerenik Ivan Markota.

-  Mi smo u dobroj namjeri razgovarali i dogovorili s gradonačelnicom početak pregovora. Bilo je različitih stajališta tijekom pregovora, no u konačnici smo došli do zajedničkog rješenja na zadovoljstvo sviju strana, radnika i poslodavca, rekao je predsjednik Stjepan Lisičak.

- Svjesni smo konsolidacije poduzeća i znamo da je to što smo dogovorili kolektivnim ugovorom ono što možemo dobiti u ovome trenutku, dodao je Ivan Markota.

  

Croatian Albanian Czech English French German Greek Hungarian Icelandic Irish Italian Macedonian Polish Portuguese Russian Slovenian Spanish Turkish
Cestarski susreti- cestarske sportske igre 2017.godine održat će se u vremenskom periodu od 11.5. do 14.5. 2017.godine u Poreču.
Cestarski sportski susreti 2017
Veselimo se novim druženjima i sportskim uspjesima cestarskih tvrtki koje čine važnu strukturu Sindikata prometa i veza Hrvatske.
Preuzmite pritupnicu klikom na sliku. Ispunjenu pristupnicu dostavite u Ured SPVH
Stop korupciji