SSSH poručuje Ministarstvu rada i poslodavcima
Neradni dan je dan kada se ne radi
Štrajk u sindikalnoj podružnici Luka Zadar!
Nakon neuspješnog postupka mirenja Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) pokreće štrajk
Primjena članka 315. b. KZ u gradskom i javnom linijskom prijevozu
U prostorijama Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Zagrebu održana je konferencija za novinare na kojoj su Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske (USVPRH) te Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) upozorili na neprimjenu članka 315.b Kaznenog zakona u gradskom i javnom linijskom prijevozu.
Novi Kolektivni ugovor vozače Liburnije d.o.o.
Završeni su višemjesečni pregovori između Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) s predstavnicima Grada Zadra
Radnici CESTE ŠIBENIK d.o.o.
Sporazum o prekidu štrajka u Cestama Šibenik d.o.o.
Štrajk u sindikalnoj podružnici Luka Zadar!

Štrajk u sindikalnoj podružnici Luka Zadar!

Nakon neuspješnog postupka mirenja u kojem je poslodavac Luke Zadar odbio prihvatiti Aneks Kolektivnog ugovora, te zbog nepoštivanja Kolektivnog ugovora koji je na snazi, Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) pokreće štrajk.

Predstavnici radnika i Sindikata prometa i veza Hrvatske tražili su od Uprave povećanje plaće ( povećanje osnovice za fiksni dio od 200 eura bruto), iako su predstavnici radnika i Sindikata pokazali spremnost i na niži iznos povećanja plaće, no Uprava nije prihvatila takav prijedlog.

Uprava je radnicima ponudila samo 30 eura naknade za topli obrok ( i to u neoporezivom iznosu ), što nije razuman niti objektivan prijedlog za radnike.

Predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak, sindikalni povjerenik Nikola Tuta te svi radnici Luke Zadar shvatili su ozbiljno ovu sindikalnu akciju – štrajk - te ne odstupaju od svojih zahtjeva koji im u konačnici i pripadaju.

SPiVH