Potpisan Aneks ugovora s Upravom Luke Zadar d.d.
Nakon štrajka i dva sudska procesa Sindikat prometa i veza Hrvatske potpisao je s Upravom Luke Zadar d.d. aneks kolektivnog ugovora!
SSSH poručuje Ministarstvu rada i poslodavcima
Neradni dan je dan kada se ne radi
Štrajk u sindikalnoj podružnici Luka Zadar!
Nakon neuspješnog postupka mirenja Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) pokreće štrajk
Primjena članka 315. b. KZ u gradskom i javnom linijskom prijevozu
U prostorijama Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Zagrebu održana je konferencija za novinare na kojoj su Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske (USVPRH) te Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) upozorili na neprimjenu članka 315.b Kaznenog zakona u gradskom i javnom linijskom prijevozu.
Novi Kolektivni ugovor vozače Liburnije d.o.o.
Završeni su višemjesečni pregovori između Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) s predstavnicima Grada Zadra
Radnici CESTE ŠIBENIK d.o.o.
Sporazum o prekidu štrajka u Cestama Šibenik d.o.o.
Peti dan štrajka radnika CESTE ŠIBENIK d.o.o.
Značajno

Peti dan štrajka radnika CESTE ŠIBENIK d.o.o.

Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) i Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) održali su konferenciju za medije na kojoj su predstavili daljnje korake u štrajku radnika CESTE ŠIBENIK d.o.o. koji traje već peti dan. 

Iako je Županijski sud u Šibeniku 13. lipnja 2023. godine odbio tužbeni zahtjev Uprave društva CESTE ŠIBENIK d.o.o. i utvrdio da je štrajk radnika CESTE ŠIBENIK d.o.o. legalan te da ima svoju svrhu i cilj sukladno odredbama Zakona o radu, Uprava društva se na presudu žalila Vrhovnom sudu. Sindikat je uputio otvoreno pismo županu Šibensko-kninske županije Marku Jeliću, predsjedniku NO Ceste Šibenik d.o.o. Zlatku Ćesiću te direktoru Robertu Miljkoviću da je vrijeme za njegovu smjenu, na što su se oni izjavili da čekaju odluku Vrhovnog suda, bez obzira što se time nanosi direktna šteta trgovačkom društvu.

Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske na konferenciji za medije ponovio je da se i dalje traži povlačenje dijela odredbi Pravilnika o radu prema kojemu će radnicima biti isplaćeno 70 posto osnovne plaće, dok će 30 posto dobiti ili neće, ovisno o dobroj volji onog tko će ih ocjenjivati. Dodao je da su župana uvjeravali da se ne može novim Pravilnikom o radu drugačije uređivati obračun plaće u odnosu na aktualni kolektivni ugovor što im je na razgovoru potvrdio i njihov odvjetnik, ali oni su ipak silom donijeli novi Pravilnik. Sindikat je najavio podnošenje tužbe  za dio pravilnika koji je nelegalan. Novosel je optužio župana Jelića i direktora Roberta Miljkovića za taktiziranje nakon što su podnijeli tužbu Vrhovnom sudu na odluku Županijskog suda u Šibeniku da je štrajk radnika Ceste Šibenik legalan.

Županu Jeliću upućen je dopis kojim se traži hitan sastanak sa štrajkačkim odborom, te ako on ne bude ostvaren, radnici će prosvjedovati i ispred zgrade Šibensko-kninske županije u Šibeniku.

Cijelu konferenciju za medije pogledajte u priloženom videu. 

SSSH