SSSH poručuje Ministarstvu rada i poslodavcima
Neradni dan je dan kada se ne radi
Štrajk u sindikalnoj podružnici Luka Zadar!
Nakon neuspješnog postupka mirenja Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) pokreće štrajk
Primjena članka 315. b. KZ u gradskom i javnom linijskom prijevozu
U prostorijama Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Zagrebu održana je konferencija za novinare na kojoj su Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske (USVPRH) te Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) upozorili na neprimjenu članka 315.b Kaznenog zakona u gradskom i javnom linijskom prijevozu.
Novi Kolektivni ugovor vozače Liburnije d.o.o.
Završeni su višemjesečni pregovori između Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) s predstavnicima Grada Zadra
Radnici CESTE ŠIBENIK d.o.o.
Sporazum o prekidu štrajka u Cestama Šibenik d.o.o.
Novi Kolektivni ugovor vozače Liburnije d.o.o.

Novi Kolektivni ugovor vozače Liburnije d.o.o.

Završeni su višemjesečni pregovori između Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) s predstavnicima Grada Zadra, čime su vozači Liburnije konačno su dobili novi kolektivni ugovor koji će poboljšati materijalna prava radnika i zaustaviti odljev kadrova koji je već godinama velik problem za zadarskog prijevoznika. 

Na završetku pregovora prisustvovali su predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) Stjepan LisičakMladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), pravna povjerenica SSSH Anita Jurić Golo i predsjednik Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske Anto Jelić. U ime Grada Zadra nazočili su pročelnik Upravnog odjela za financije Ivan Mijolović, pročelnik Ureda gradonačelnika Ante Ćurković te pročelnica Ureda Grada Mirjana Zubčić, dok je Liburniju zastupao direktor Edvin Šimunov koji je uoči sastanka u Gradu već obavio pripremne razgovore s predstavnicima Sindikata.

Na sastanku je iznesen podatak da su ove godine za plaće vozača osigurana preko tri milijuna kuna, što nam donosi novu povišicu plaća. Poboljšali smo i materijalna prava poput otpremnina, jubilarnih nagrada, božićnica, uskrsnica i regresa te zakonom određena prava za noćni i rad nedjeljom i blagdanom, kaže Lisičak, napominjući kako kolektivni ugovor na snagu stupa 1. srpnja, a potpisivanje ugovora je najavljeno 4. srpnja.

SSSH