Potpisan Aneks ugovora s Upravom Luke Zadar d.d.
Nakon štrajka i dva sudska procesa Sindikat prometa i veza Hrvatske potpisao je s Upravom Luke Zadar d.d. aneks kolektivnog ugovora!
SSSH poručuje Ministarstvu rada i poslodavcima
Neradni dan je dan kada se ne radi
Štrajk u sindikalnoj podružnici Luka Zadar!
Nakon neuspješnog postupka mirenja Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) pokreće štrajk
Primjena članka 315. b. KZ u gradskom i javnom linijskom prijevozu
U prostorijama Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Zagrebu održana je konferencija za novinare na kojoj su Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske (USVPRH) te Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) upozorili na neprimjenu članka 315.b Kaznenog zakona u gradskom i javnom linijskom prijevozu.
Novi Kolektivni ugovor vozače Liburnije d.o.o.
Završeni su višemjesečni pregovori između Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) s predstavnicima Grada Zadra
Radnici CESTE ŠIBENIK d.o.o.
Sporazum o prekidu štrajka u Cestama Šibenik d.o.o.
Ako moramo tjerati mak na konac, idemo do kraja
Značajno

Ako moramo tjerati mak na konac, idemo do kraja

Radnici CESTE ŠIBENIK d.o.o. ušli su u treći tjedan štrajka kojim traže povlačenje nametnutog Pravilnika o radu i pristupanje kolektivnim pregovorima. Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH) uputio je šibensko-kninskom županu Marku Jeliću prijedlog Sporazuma za prekid štrajka kojeg je župan odbio, jer on i dalje čeka presudu Vrhovnog suda.  

On samo tvrdi da je povukao ugovore koje je direktor nudio radnicima. Pitao sam ga je li povukao i Pravilnik koji za posljedicu ima takve ugovore. Rekao je da Pravilnik neće biti povučen. Nismo mi djeca pa da sad odemo raditi, a on onda za pet dana opet pošalje iste ugovore. Vidio sam da je u medijima odgovorio na sporazum i to je smiješan odgovor. Traži od radnika da oni daju program rada Cesta Šibenik. Zadatak radnika je da rade, a zadatak menadžmenta tvrtke je da nađe posao, rekao je predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak.

Ako ne dođe do rješavanja spora tijekom ovog tjedna na razini Saveza samostalnih sindikata Hrvatske razgovarat ćemo o jačanju štrajka solidarnosti na razini ostalih trgovačkih društava koji djeluju u savezu sindikata, kazao je Mladen Novosel predsjednik SSSH, u pripremi je i tužba protiv spornih odredbi Pravilnika u radu, pa ako župan Marko Jelić čeka odluku Vrhovnog suda, mi nećemo čekati. Ako moramo tjerati mak na konac, istjerat ćemo do kraja.

Novosel je istaknuo da je župan Jelić direktno odgovoran što štrajk i dalje traje jer uporno odbija dijalog sa sindikatom i radnicima. Župan Jelić ne priznaje Zakon o radu, ni pravo radnika na kolektivno pregovaranje. On ga ignorira. Došli smo do toga da jedan župan ne priznaje odluku Županijskog suda što nema nigdje osim u Hrvatskoj i ovoj županiji.

Dodao je da od župana i dalje traže da naloži Nadzornom odboru da povuče sporne odredbe Pravilnika o radu, da se problemi riješe kroz kolektivno pregovaranje te da ne inzistiraju da se odmah plaće povećaju za 15 posto.

I ovog tjedan radnici će svakodnevno od 12:00 do 15:00 sati prosvjedovati ispred županova ureda u Šibeniku. 

SSSH