Inicijativa „Vrijedim više“ organizira prosvjed „Od mjere do barijere – Mladi vrijede više“ za vraćanje dostojanstva i perspektive mladima 15. rujna 2017. u 17.30, Trg sv. Marka, Zagreb.

Inicijativa „Vrijedim više“, koju su u svibnju 2017. g. pokrenuli Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Matica hrvatskih sindikata (MHS) i Mreža mladih Hrvatske (MMH), najavila je prosvjed za vraćanje dostojanstva i perspektive mladima pod nazivom „Od mjere do barijere – Mladi vrijede više“. Prosvjed će se održati na zagrebačkom Trgu sv. Marka 15. rujna 2015. u 17.30, a ključni zahtjev prosvjeda je ukidanje SOR-a i vraćanje pripravništva.

Prosvjednom akcijom šaljemo poruku da želimo kvalitetna i sigurna radna mjesta za mlade. Tražimo ukidanje mjere SOR-a, vraćanje pripravništva kao prvog oblika zapošljavanja i donošenje mjera aktivne politike zapošljavanja koje će uistinu poboljšati poziciju mladih na tržištu rada i dovesti do stvarnog povećanja zaposlenosti. Želimo adekvatnu plaću za naš rad i radnička prava.